utorak, 5. studenoga 2013.

SHABBY CHIC - APSOLUTNO ROMANTIČNO

U posljednje vrijeme izuzetno modera stil u uređivanju prostora i kod nas je “shabby chic”, koji je u 90-im godinama preplavio Ameriku, populariziran od strane engleske dizajnerice Rachel Ashwell. Riječ “shabby” odnosila se na  pohabanost, oštećenost ili jednostavno znakove starenja, a “chic” hoće reći da je to prethodno pohabano, staro i osrednje kvalitete u stvari u korak s trendom na moderan način.


No, shabby chic ne podrazumijeva nužno upotrebu starih i istrošenih  predmeta obrađenih na nov način, moguće je upotrijebiti i sve nove i lijepe stvari. No, možemo  urediti čitavo more uporabnih dekorativnih stvari, nešto staro i dati mu novi šik, a pri tome izraziti svoju osobnost.
Namještaj izrađen u shabby chicu je najčešće obojen u više slojeva, između kojih se još nazire podloga. Možete ga uklopiti u razne stilove interijera. Podjednako će biti sastavni dio starinskog i moderno opremljenog stana.

Shabby chic je način "restauriranja" namještaja koji je u posljednje vrijeme vrlo popularan iz više razloga. Naime, ne morate biti stručnjak i restaurator kako bi vaša stara vitrina zasjala novim sjajem, a nisu vam potrebna ni značajna financijska sredstva.

Kada je shabby chic u pitanju, ne možete pretjerati s detaljima. Mnogo jastučića, čipke, prekrivači, stoljnjaci, lusteri. Sve to mora biti retro, romantično, Dekorativne kutije, posude za cvijeće te tacne i tanjuri samo su manji dio onoga što izgleda fantastično u shabby chic stilu. Još atraktivniji su veći komadi poput stolova, komoda i ormara koji u jednom trenu vaš dom u centru grada pretvaraju u romantično utočište.



Nema komentara:

Objavi komentar