ponedjeljak, 23. rujna 2013.

ZELENA SOBA

Upravo su nedostaci u sobi njen najinspirativniji dio – uvjerava nas vjerna pratiteljica D-interijera A.Ž. Ona je nedavno na nas facebook poslala fotografije svoje sobe. Odmah smo prepoznali da se radi o jako šarmantnoj, s dušom uređenoj sobi. Mi smo vječni tragači za lijepim interijerima, pa nismo htjeli propustiti priliku da uživo pogledamo sobu koja nas je preko fotografija zaintrigirala. Zaputili smo se put Karlovca da se uvjerimo u istinitost viđenog.
Ušli smo na poseban ulaz nekadašnje videoteke. Trag brojnih posjetitelja videoteke vidio se na izlizanim  stepenicama, uglancanoj ogradi i podosta oštećenim vratima. Derutnosti i neuglednosti nekadašnjeg lokala u sobi više nema ni traga.    Ono što je jako neobično u ovoj sobi jesu zidovi. Anđela ističe kako je s bojom zidova odlučila napraviti eksperiment, te je odabrala zelenu boju, iako bi  većina stručnjaka rekla u startu da to neće nikako biti dobro, ona se upustila u rizik- i poigrala. 
Namještaj u sobi je minimaliziran. Crno-bjele je boje i vrlo vješto raspoređen u prostoru. Uz manji zid nalazi se dvodjelni ormar, a do njega krevet s mnoštvo raznobojnih jastučića. Sredinu sobe zauzima dizajnerski crno-bijeli tepih na kojem stoji niski masivni stolić s dvije velike ladice.        
S lijeve strane nalazi se štafelaj kraj  kojeg vlasnica provodi slobodno vrijeme. Tu je i renovirana starinska stolica, crvene boje koju je vlasnica sama renovirana. U kutu kraj balkonskog prozora smješten je montažni dvodjelni radni stol izrađen po mjerama i ideji vlasnice. Na njemu je prava gužva od brojnog slikarskog pribora. Keramička svjetiljka vrlo spretno povezuje boju zida s bojom namještaja. Uz stol stoji veliki bijeli otvoreni ormar s policama za knjige.  U visokom uskom ogledalu ogledaju se predmeti u sobi i vlasnica.
U centru stropa postavljen je bijeli dizajnerski luster. Osim njega sa stropa visi jato papirnatih ždralova različite veličine i vlastite izrade. Zidovi su bogato ukrašeni  vrlo lijepim radovima. Čitava soba ostavlja dojam ambijenta ugodnog za boravak, rad i odmor.
Oduševljeni svime što nam je vlasnica pokazala i rekla napustili smo Anđelinu sobu. Prepustili smo je novim inspiracijama.  

Nema komentara:

Objavi komentar